vineri, 30 martie 2012

Despre sarcina.Sarcina pe luni pentru viitoare mamici:)

Dupa ce ramai insarcinata totce iti doresti este sa nu-ti pui in pericol micutul ce urmeaza sa vina pe lume . Orice intepatura sau senzatie simtita te streseaza si te face sa te intrebi daca este normal sau ceva este in neregula cu voi.Trebuie sa stii ca unele stari de rau sunt normale in sarcina si te anunta ca bebelusul se dezvolta normal.

PRIMA LUNA: De obicei in prima luna sintomele unei femei insarcinate sunt  starile de oboseala , rau si grata dar aceste sintome potdisparea dupa primul trimestru al sarcinii Acestea sunt lucruri normale care nu trebuie sa va alarmeze

A DOUA LUNA: Persista aceleasi sintome la care se mai adauga cresterea sanilor si disconfortul la nivelul lor.

A TREIA LUNA: Greata, varsaturile, arsurile stomacale sau constipatia apar cel mai frecvent la gravidute. Partea buna este ca o mare parte dintre dumneavoastra scapa de acestea spre sfarsitul lunii.

A PATRA LUNA: La femeile care nu sunt la prima sarcina pot simti deja miscarile bebelusului... in aceasta perioada de obicei nu apar nici un fele de complicatii.

A CINCIA LUNA:in aceasta luna burtica este mai vizibila iar dumneavoastra o sa luati mai mult in greutate

SASEA LUNA:va simtiti tot mai obosita si nu o sa va saturati de somn. Miscarile bebelusului se simt deja foarte bine,el reactioneaza la zgomote deorece incepe deja sa auda. Puteti simti dureri si contractii... daca nu vi se par normale ,credeti ca sunt prea dese anuntati medicul.

A SAPTEA LUNA: in aceasta luna o sa va simtiti mai lipsita de energie si nerabdatoare sa aduceti pe  lume bebelusul... Corpul se pregateste pentru nastere

A OPTA LUNA:din pacate,nu o sa va simtiti foarte confortabil datorita greutatii acumulate in aceasta perioada. Contractiile sunt mai intense...

A NOUA LUNA: In aceasta luna o sa dormiti mai putin si o sa va simtiti extrem de obosita... probabil si nerabdarea de a aduce pe lume copilasul joaca un rol important. Odihna o sa va ajute sa treceti cu bine si peste aceasta luna si saaduceti pelume bebelusul mult asteptat.