luni, 2 aprilie 2012

Nastere prematura:cauze,caracteristicile prematurului...

http://www.ghidcabinet.ro/2010/09/circa-9-dintre-nou-nascutii-din-romania-sunt-prematuri/
 Pentru a afla informatii despre acesti copii am consultat diferite pagini de internet , carti si am facut un rezumat pentru a va ajuta sa intelegeti mai bine ce se intampla cu ei.
Unii bebelusi se nasc prematuri.Desi nu sunt la fel de dezvoltati ca un copil nascut la termen,cu ajutorul medicinei ei vor creste si se vor dezvolta normal . Un copil este prematur daca se naste inante de a implini 37 de saptamani .Nu toti copii nascuti prematur intampina probleme  de sanatate.
 Caracteristicir: greutate sub 2,5 kg, plansul slab, tonusul scazut, organele genitale subdezvoltate, pielea subtire si rosiatica.
Cauzele:  cauzele sunt multiple .Printre acestea intalnim boli ale mamei(diabet,hipertensiune,boli ale rinichilor,probleme cu inima,diferite boli infectioase,dar,consumul substantelor nocive(alcool,droguri,tutun)stresul sau diferite socuri si lovituri la nivelul abdomenului si nu numai potavea un inpact la fel de mare...

Prematurii cantaresc cel mult 2,5 kg la nastere si de obicei organele lor nu sunt bine dezvoltate.Aici intervine medicina pentru a-i ajuta sa respire,sa-si pastreze temperatura corpului etc. Ceea ce poate sa faca mama pentru ajuta prematurul este sa-l hraneasca la san,dar daca acest lucru nu este posibil ,copilul va fi hranit cu formula de lapte,in nici un caz cu lapte de vaca. Pentru hranirea prematurului se folosesc dispozitive speciale atunci cand acesta nu se poate hrani singur.
Desi initial diferenta intre un copil nascut la termen si unul prematur va fi vizibila,dupa primul an de viata nu o sa se mai faca diferenta.