marți, 27 noiembrie 2012

Chiftele in sos de rosii



Ingrediente pentru chiftele:

4 cubulete de piept de pui / carne de vita/porc(in functie de ce mananca copilul)
1/2felie de paine inmuiata in lapte sau apa
1/2ceapa
1/3morcov
1catel de usturoi nu prea mare
1/2legatura de patrunjel sau orice fel de verdeata
1ou crud

Ingrediente  pentru sosul de rosii:
2rosii
1ceapa
un sfert morcov ras
1/2oregano(optional)
50gr supa sau apa

1/2 catel de usturoi
o mana de patrunjel tocat
Mod de preparare:
Se toaca carnea si restul ingredientelor in robot sau se dau prin masina de carne si se amesteca .Se formeaza chiftelele cu mana inmuiata in apa calduta.Se pot praji in ulei (daca copilasul e mai mare),se pot pune la cuptor intr-o tava cu hartie de copt sau se pot fierbe(daca copilul este micut).
Mod de preparare a sosului:
Se toaca ingredientele si se pun la fiert pana scade apa si ramane un sos subtire.Daca copilul este mare se poate ingrosa sosul cu putina faina,dar nu este indicat . Se adauga chiftelele si se mai fierb aproximativ 2 minute. Se adauga verdeata!

Sfat:Pentru a ingrosa sosul puteti sa fierbeti 3-4cubulete de cartofi(sau mai mult ,depinde de cantitatea de sos pe care o preparati) si sa le mixati impreuna cu sosul.