miercuri, 28 noiembrie 2012

Ciorba de perisoare


Ciorba de perisoare
Ingrediente:
un morcov mic
ciorba de perisoare
apa
o ceapa
un pastarnac mic
jumatate de rosie
o felie de telina
o lingurita de orez
200 grame de carne de vita/pui/porc(pentru copii trecuti de un an) sau amestec
 1/2 legatura de patrunjel tocat
boia dulce
piper

Mod de preparare:
Se toaca marunt legumele si se pune la fiert telina,morcovul,pastarnacul si jumatate din ceapa . Intre timp preparam perisoarele: Carnea tocata se amesteca cu ceapa, orezul si jumatate din patrunjelul tocat marunt. Se fac bilute si se adauga in ciorba impreuna cu rosia tocata.Se mai lasa pe foc aproximativ 15 minute(pana carnea este fiarta) si se adauga patrunjelul ramas si piperul.


PRECIZARI:-Puteti sa puneti o cantitate mai mica sau mai mare de ingrediente in functie de cat mananca copilul,in functie de varsta lui!

                    -Daca faceti o cantitate mai mare se poate pastra la frigider si se poate servi si a doua zi
                 -NU am pus sarea in ingrediente deoarece nu este indicata in alimentatia copiilor ,mai ales a bebelusului. In caz ca micutul consuma deja sare,puteti adauga!