marți, 27 noiembrie 2012

Papanasi fierti




Ingrediente:

 300grame branza de vaci
1 ou
pesmet cat este nevoie pentru a face un amestec nu moale
apa
smantana
gem/ciocolata/siropuri cu diferite arome
zahar(obtional)
papanasi fierti
esenta de vanilie(obtional)

Mod de preparare:

Se pune intr-o oala apa la fiert.In acest timp se amesteca oul,branza si pesmetul cu zahar si esenta.Se formeaza bilute cu mainile umede si se adauga in oala cu apa pe care o luati de pe foc pentru a nu fierbe in timp ce adaugati bilutele dupa care se pune pe foc pana cand bilutele se ridica la suprafata.Dupa ce le scoateti tavaliti-le prin pesmet cu putin zahar(obtional) si serviti-le cu smantana si gem/ciocolata/siropuri cu diferite arome.

Daca mariti cantitatea de branza pentru a iesi mai multi papanasi,trebuie sa mariti si cantitatea de oua si pesmet. Zaharul este obtional deoarece dulceata/gemul indulceste suficient pentru ca preparatul sa fie pe placul copiilor .