marți, 27 noiembrie 2012

Pastrav cu smantana si mamaliguta


Ingrediente:
pastrav cu smantana si mamaliguta
pastrav(cat mananca copilul la o masa)
2 linguri de smantana
1 catel de usturoi
 apa/lapte
patrunjel
oregano (optional)
2-3 linguri de faina de porumb
piper(optional)

Mod de preparare:
Se fierbe pestele pana se ia de pe oase.Separat se pune la fiert in trei linguri de apa usturoiul tocat marunt,se lasa 2-3 minute dupa care se adauga smantana , pestele ales de oase ,oregano si se ma lasa la fiert cateva minute dupa care se adauga patrunjelul si putin piper.
Pentru mamaliguta puneti la fiert 100 g apa sau lapte si adaugati faina dupa ce apa clocoteste.Faina se adauga treptat doar cat este nevoie pentru a nu iesi prea tare(aproximativ 2 linguri ).



PRECIZARI: -Puteti sa puneti o cantitate mai mica sau mai mare de ingrediente in functie de cat mananca copilul,in functie de varsta lui!
                      -Daca faceti o cantitate mai mare se poate pastra la frigider si se poate servi si a doua zi
                       -NU am pus sarea in ingrediente deoarece nu este indicata in alimentatia copiilor ,mai                         ales a bebelusului. In caz ca micutul consuma deja sare,puteti adauga!