marți, 27 noiembrie 2012

Pastrav la cuptor cu cartofi si unt



Ingrediente:
1 pastrav
1/2lingurita de oregano uscat
2cartofi
3cuburi de unt
1lingurita ulei de masline
lamaie dupa gust

Mod de preparare:
Cartofii se curata si se pun la fiert.Pastravul se curata,se inveleste in folie de aluminiu unsa cu unt si se pune la cuptorul incins la 180 grade timp de 15 minute dupa care se scoate folia si se mai lasa de aproximativ 5-10 de minute(in functie de marimea pestelui).
Pentru a prepata sosul puneti intr-un vas uleiul de masline dupa care adaugati untul.Dupa ce untul s-a topit luati sosul de pe foc si adaugati cativa stropi de lamaie.
Se aseaza pastravul pe farfurie impreuna cu cartofii si se toarna sosul deasupra.


PRECIZARI: -Puteti sa puneti o cantitate mai mica sau mai mare de ingrediente in functie de cat mananca copilul,in functie de varsta lui!
                      -Daca faceti o cantitate mai mare se poate pastra la frigider si se poate servi si a doua zi
                       -NU am pus sarea in ingrediente deoarece nu este indicata in alimentatia copiilor ,mai                         ales a bebelusului. In caz ca micutul consuma deja sare,puteti adauga!