marți, 27 noiembrie 2012

Pui cu smantana si piure de cartofi


Ingrediente:
3-4 cubulete de piept de pui sau un copanel
2 linguri de smantana
jumatate de catel de usturoi
apa
marar
piper(optional)
1 cartof
1/2 ligurita de unt
1-2 lingurite lapte

Mod de preparare:
Se curata cartoful si se pune la fiert. Separat punem la fiert pieptul de pui si usturoiul tocat marunt.Cand puiul este aproape fiert stoarcem din apa pana raman aproximativ 3-4 linguri si adaugam smantana si mararul si mai lasam la foc pana piptul de pui este bine fiert. Intre timp preparam piureul: Peste cartoful fiert adaugam untul ,laptele si amestecam pana devine o pasta.Peste puiul cu smantana adaugam putin piper si se aseaza in farfurie alaturi de piure.



PRECIZARI: -Puteti sa puneti o cantitate mai mica sau mai mare de ingrediente in functie de cat                               mananca copilul,in functie de varsta lui!
                     -Daca faceti o cantitate mai mare se poate pastra la frigider si se poate servi si a doua zi 
                     -NU am pus sarea in ingrediente deoarece nu este indicata in alimentatia copiilor ,mai                         ales a bebelusului. In caz ca micutul consuma deja sare,puteti adauga!