luni, 19 noiembrie 2012

Pungute de recoltare a urinei. Cum folosim?

punguta de recoltare a urinei
Ma intreb de ce sunt aproape ineficiente si asa greu de folosit pungutele de recoltare a urinei pentru bebelusi... Cand am fost nevoiti sa-i facem fetitei analizele la urina m-am gandit ca nu-i mare lucru si o sa rezolvam repede ,dar s-a dovedit ca nu-i chiar asa simplu...
Prima punguta i-am pus-o in cabinetul pediatrei care mi-a aratat cum se face si am asteptat sa se umple. Dupa vreo 2-3 ore am reusit sa recoltam aproximativ 20 ml de urina. Urmatoarea data cand am recoltat urina a fost putin mai rau ... m-am chinuit cu trei pungute si am reusit sa recoltez aproximativ 10 ml de urina("cam putina" ,au spus doamnele de la laborator). La vreo doua saptamani a trebuit sa repetam examenul de urina si din nou a inceput "problema cu punguta" ... m-am chinuit cateva ore,fetita a umplut aproape doua pampers-uri (i-am dat foarte multe lichide deoarece trebuia sa facem neaparat analiza) si punguta era tot goala asa ca am pus fetita pe olita,am tinut-o in brate,am plimbat-o prin casa ca sa stea linistita sa-i pot tine un recipient-pahar pentru urina. La vreo jumatate de ora am reusit sa recoltez urina si am plecat la laborator.

punguta de recoltare a urinei
Instructiuni de folosire. Ar fi cateva "reguli" de care ar trebui sa tineti cont  daca sunteti nevoiti sa folositi
pungutele :
  1.  zona trebuie sa fie curata.
  2. dezlipiti banda de protectie de pe punguta(are forma organului genital) si lipiti .Partea mai lunga a pungii se lipeste de fundulet si asteptati sa se umple.Daca e posibil folositi manusi pentru a nu contamina punguta.
  3.  daca in interval de doua ore copilul nu a facut pipi, punguta trebuie schimbata. Deasemenea trebuie sa schimbam punguta daca in copilul face treaba mare.
  4. dupa ce aveti urina in punguta  incerati sa o mutati intr-un recipient-pahar fara a o contamina . Doar asa puteti fi siguri de rezultatul analizelor.
  5.  dupa ce recoltati urina incercati sa ajungeti cat mai repede la laborator.