marți, 27 noiembrie 2012

Supa crema de spanac




Ingrediente:

3-4 cuburi de spanac congelat /o manuta de spanac proaspat
1 catel de usturoi
1/2 lingurita de ulei/unt topit
3-4 stropi de zeama de lamaie (optional)
30-40 ml apa sau supa (in functie de cat de lichida o doriti)
Mod de preparare:
Spanacul se adauga in apa cu usturoiul care deja fierbe si se  lasa aproximativ 2 minute .Se mixeza spanacul cu usturoiul,se adauga apa pana cand supa capata consistenta dorita, dupa care se adauga uleiul/untul si zeama de lamaie.


PRECIZARI:-Puteti sa puneti o cantitate mai mica sau mai mare de ingrediente in functie de cat mananca copilul,in functie de varsta lui!

                    -Daca faceti o cantitate mai mare se poate pastra la frigider si se poate servi si a doua zi
                 -Supele crema se pot servi cu crutoane de paine prajita,bulgarasi de branza ( vezi aici mod de preparare- branzica calcica ) sau cas/cascaval ras(in functie de varsta si preferintele copilului)!

                 -NU am pus sarea in ingrediente deoarece nu este indicata in alimentatia copiilor ,mai ales a bebelusului. In caz ca micutul consuma deja sare,puteti adauga!