marți, 27 noiembrie 2012

Supa crema de zarzavat




Ingrediente :
3-4 feliute morcov
1/2 radacina de parunjel
1 feliuta de telina radacina
1 feliuta ardei
1 /2 lingurita de smantana
4-5 stropi de ulei(masline sau orice fel)
Mod de preparare:
Se fierb ingredientele .Dupa fierbere ingredientele se mixeaza si se adauga apa de la fierbere pana devine o crema nu foarte groasa, dupa care se adauga smantana si uleiul.



PRECIZARI:-Puteti sa puneti o cantitate mai mica sau mai mare de ingrediente in functie de cat mananca copilul,in functie de varsta lui!

                    -Daca faceti o cantitate mai mare se poate pastra la frigider si se poate servi si a doua zi
                 -Supele crema se pot servi cu crutoane de paine prajita,bulgarasi de branza ( vezi aici mod de preparare- branzica calcica ) sau cas/cascaval ras(in functie de varsta si preferintele copilului)!

                 -NU am pus sarea in ingrediente deoarece nu este indicata in alimentatia copiilor ,mai ales a bebelusului. In caz ca micutul consuma deja sare,puteti adauga!