miercuri, 28 noiembrie 2012

Supa de morcov


Ingrediente:

1morcov
apa
cimbru,busuioc,oregano(obtional)
1/2 lingurita ulei (cel mai indicat este de masline)
Mod de preparare:
Se fierbe morcovul aproximativ 30 de minute (pana cand se sfarama usor) dupa care se mixeaza adaugand  ,putin cate putin,  apa in care a fiert pana ajungeti la consistenta dorita.Se adauga uleiul si condimentele.

 Acest preparat se foloseste de cele mai multe ori atunci cand se incepe diversificarea sau cand copilul are diaree. Este o reteta simpla,sanatoasa si gustoasa care poate fi servita oricand!
Puteti adauga crutoane de  paine  prajita sau bulgarasi de branza (cum preparam branzica calcica )Puteti sa puneti o cantitate mai mica sau mai mare de ingrediente in functie de cat mananca copilul,in functie de varsta lui!Daca faceti o cantitate mai mare se poate pastra la frigider si se poate servi si a doua zi.NU am pus sarea in ingrediente deoarece nu este indicata in alimentatia copiilor ,mai ales a bebelusului. In caz ca micutul consuma deja sare,puteti adauga!