joi, 6 decembrie 2012

Legenda Sfantului Vasile

Uratori sursa img: http://2.bp.blogspot.com/-ysNvdG4-HxA/TszAsDk3P7I/AAAAAAAAATI/vNPPNNB8D2M/s1600/plu.jpg

Multi dintre noi se intreaba ce legatura are Sfantul Vasile cu Noul An ... aceasta legatura este explicata in legenda Sfantului Vasile care spune asa: 

Sfantul Vasile era la vremea aceea un mare betiv care facea cinste tuturor cu vin din butoiul pe care statea toata ziua . Se spune ca Dumnezeu a fost profund impresionat de bunatatea si darnicia de care dispunea acest betiv , asa ca i-a oferit prima zi din an pentru a fi sarbatorit.
 Odata cu aceasta zi betivul a mai primit si puterea de a face minuni fiind considerat pozitor contra duhurilor rele.
Betivul recunoscator a urcat la ceruri ,cu un clopotel legat de o crenguta de busuioc, pentru a-L ura. De aici a ramas obiceiul de a ura in noaptea sfantului Vasile. 
Se spune ca asa cum esti in ziua Sfantului Vasile asa vei fi tot anul,daca vei stranuta in acea zi vei avea noroc tot anul. 
Deasemenea se mai spune ca e bine sa bei mult vin in acea zi deoarece cat vin vei bea atata sange vei avea in obraji de-lungul anului.
Asadar, daca crezi in superstitiile anului nou incearca ca in acea zi sa nu te superi,sa fii vesel,sa fii darnic,sa fii bun,sa iubesti si sa fii fericit!!!
Peisaj de iarna sursa img: http://2.bp.blogspot.com/_Zw41kxI2akg/TSRQjurhaUI/AAAAA
AAADDM/wOT4UbA6d8s/s1600/iarna_austria.jpg