marți, 26 martie 2013

Olita.Cum si cand punem copilul pe olita ?

Cu totii asteptam ca puiutul nostru sa fie suficient de mare ca sa poata folosi olita deoarece suntem  
Olita
constienti ca acesta nu este prea comod mai ales pe timp de vara cand este foarte cald. Cu toate astea nu trebuie sa obligam sau sa presam copilul sa stea pe olita pentru ca atunci el va percepe olita ca pe ceva rau si nu o sa mai vrea sa stea.
 Cam in jurul varstei de un an putem sa ne gandim sa cumparam o olita,daca incepem mai devreme copilul nu intelege si nu o sa obtineti doar nervi si suparare pentru amandoi.
Atunci cand alegeti olita asigurati-va ca este cat  mai viu colorata si lasati-o la indemana copilului cateva zile pana se obisnuieste cu prezenta ei.Dupa ce olita "face parte din familie" este momentul sa puneti copilul pe ea. Incepeti dimineata dupa ce se trezeste explicandui pe limba lui ce trebuie sa faca. Daca copilul se ridica inseamana cu nu vrea sa stea si ar fi bine sa nu-l obligati. Pentru a-l convinge puteti pune olita in fata televizorului sau sa-i dati sa se joace cu ceva ce-i place lui,asa va fi distras si nu o sa se mai ridice. Dupa ce a inceput sa foloseasca olita dimineata,puneti-l si dupa somnul de dupa-masa.Trebuie sa fiti atente si cand da semne ca ar avea nevoie de olita sa-l puneti repede. Nu incepeti sa puneti copilul pe olita atunci cand este bolnav deoarece atunci este irascibil iar esecul este garantat . Chiar daca a inceput sa foloseasca olita atunci cand este bolnav sau iritat faceti o exceptie pentru a nu risca sa va refuze .
 O sa dureze putin dar copilul va accepta olita de buna voie . Mult succes si multa rabdare va doresc!