duminică, 12 mai 2013

Amandina de casa

Ingrediente necesare pentru a prepara Amandina de casa :

Pentru blat:

  • 2 oua
  • 2 cani de 200 de ml de zahar
  • o cana ulei
  • 2 cani lapte
  • 8 linguri de gem acrisor
  • 2 linguri cacao
  • 4 cani de faina
  • 2 lingurite de bicarbonat
Pentru sirop:

  • 6 linguri de zahar
  • 400 ml apa
  • 2 esente de rom
Pentru crema:

  • 250 grame margarina
  • 150 grame zahar pudra
  • 250 grame crema de ciocolata
Pentru glazura:

  • 2 plicuri glazura la rece
Mod de preparare:
Blatul:
Se amesteca cu mixerul ouale cu zaharul dupa care adaugati si uleiul,laptele,gemul acrisor,cacao,bicarbonatul si faina ;mixati pana se omogenizeaza compozitia. Aluatul se toarna intr-o tava inalta tapetata cu unt si faina si se pune la cuptor pana este ferm(bagi o scobitoare si trebuie sa ramana curata). Dupa ce s-a copt si s-a racit          
se taie in doua  parti egale .Partea care a fost deasupra se intoarce devenind baza prajiturii iar cealalta parte va fi pusa peste crema.
Crema:
Se amesteca toate ingredientele.
Siropul:
Se caramelizeaza zaharul pana devine aproape negru ,se stinge cu apa si se adauga esentele de rom.

Asamblare:
Dupa ce s-a racit siropul se toarna o parte peste baza prajiturii apoi se adauga crema racita .Peste crema se pune cealalta bucata de blat,se insiropeaza cu restul de sirop si se adauga glazura preparata asa cum scrie pe plic.