joi, 9 mai 2013

Cremsnit de Budapesta

Pentru a prepara Cremsnit de Budapesta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
 Pentru blat:

  1. 6oua
  2. 140 grame zahar
  3. 140 grame nuci
  4. 2 linguri cacao
  5. 3 linguri faina
  6. 1/2 lingurita de praf de copt
Pentru crema:

  1. 250 grame unt
  2. 250 grame zahar pudra
  3. 2-3 lingurite de ness
  4. un galbenus
  5. 70 grame de nuci macinate
Pentru glazura:

  1. 6 linguri de lapte
  2. 200 grame zahar
  3. 3 linguri cacao
  4. 100 grame unt
Mod de preparare:

Blatul: Se bat albusurile cu zaharul si se adauga pe rand galbenusurile ,nucile maruntite (date prin masina de tocat),cacao,cele 3 linguri de faina si praful de copt.
Se unge o tava cu unt .se tapeteaza cu faina dupa care se toarna compozitia obtinuta si se pune la cuptor la foc mediu.

Crema: Se amesteca untul cu zaharul si cu nessul dizolvat in putina apa,se adauga galbenusul ,se adauga galbenusul de ou si nucile tocate marunt. Crema  se adauga peste blat dupa ce acesta se scoate din cuptor si se raceste.

Glazura: Se fierbe laptele cu zaharul si cu cele 3 linguri de cacao pana se ingroasa compozitia. Se lasaputin la racit dupa care se adauga untul. Se poate pune peste crema cand aceasta este rece.