miercuri, 8 mai 2013

Cum faci un videoclip cu poze si muzica pe fundal . Nero 8

Un mod usor si placut de a-ti pastra pozele si flimuletele de familie sunt montajele pe care ruleaza pozele tale iar pe fundal muzica preferata. Bineinteles ca sunt diferite firme care fac aceste filmulete ,dar din pacate costa destul de mult si nu toata lumea isi permite sa "arunce" banii pe asa ceva. Dar exista si o alternativa mai putin costisitoare iar aceea ar fi sa invatati dumneavoastra sa va creeati propriile filmulete iar prin aceasta postare eu o sa incerc sa va explic. Un program usor de folosit este Nero 7. Dupa ce programul este instalat trebuie sa va alegeti melodia sau melodiile de fundal. Odata alese trebuie sa le convertiti in format wav . Pentru a face acest lucru scrieti pe Google "Convert to wav online". Dupa ce melodia este convertita va puteti apuca de munca:
Photo and video - nero 7
Deschideti programul si selectati Photo and video  (iconita alaturata) dupa care alegeti din lista "Make your own Dvd video".Dupa aceea o sa se deschida cum e imaginea de mai jos si selectati make movie.
selectezi "make movieUrmatorul pas este sa adaugati fotografiile. Pentru a face acest lucru selectati din patratul din  dreapta prima iconita ca in imaginea alaturata dupa care  butonul cu lupa din imagine jos, selectati browse and add to project si selectati pozele/imaginile dorite din calculator  . Pozele se vor adauga automat in proiect. Daca doriti sa le puneti intr-o anumita ordine selectati browse in loc de browse and add to project si le trageti pe rand in bara video track.
Acest program va da posibilitatea de a adauga efecte intre poze. Tot ce trebuie sa faceti este sa dati click dreapta pe imagini si selectezi apply random transitions to all transition fields. Aceste tranzictii pot fi puse si manual pentru fiecare imagine in parte. Alegei ultima iconita din patratul din dreapta si va arata ca in imaginea de mai jos,daca selectati others o sa gasiti diferite efecte si le trageti intre imagini
adaugi efecte nero 7
Deasemenea puteti adauga texte care sa apara in diferite moduri. Pentru a face acest lucru din patratul din dreapta selectati penultima iconita si selectati  modul in care vreti sa apara textul. Luati efectul dorit si il trageti in bara de lucru la Text . Pentru a modifica durata ,fontul sau textul dati click pe efectul adaugat din banda de lucru . Si durata imagimilor sau a tranzitiilor le puteti modifica in acelasi fel sau dand clik pe:

Melodia o adaugati la fel cum adaugati imaginile doar ca le trageti in audio1 sau 2. 


Atunci cand doriti sa vedeti tot ce ati lucrat pana in acel moment dati click pe banda iar cand e albastra apasati stop(butonul rosu) si apoi play.

Puteti adauga si video la fel cum adaugati imaginile si muzica ;le puteti taia folosind bunonul cut (cel cu foarfece). Video trebuie convertit in avi.
Daca melodia este mai lunga sau mai scurta cu cateva secunde de cat va trebuie pentru a se termina in acelasi timp puteti scurta sau lungi durata fiecarei poze asa cum am explicat mai sus.
Dupa ce sunteti multumiti de ceea ce ati lucrat selectati next . Unde apare title 1  puneti titlul filmuletului apoi dati iar next .Aici daca doriti ca atunci cand dvd-ul ruleaza sa aveti un titlu il adaugati acolo unde scrie Heater supa care selectati Edit template.
Cand ati ajuns aici din chenarul care arata ca acesta de mai jos selectati background si puteti selecta o imagine de fundal pentru meniu din imaginile folosite sau alta din calculator folosind lupa.Deasemenea tot acolo in partea de jos selectati o melodie care sa ruleze pe meniu.Daca selectati Font modificati culoarea,fontul textului ce apare in meniul ce il creati. La Heater/Footer text selectati un titlu si o nota .
Nero 7
Dupa ce ati terminat de creat meniul dati next si ajungeti la Preview . Acolo puteti vedea cum o sa arate dvd-ul .Daca sunteti multumiti si nu mai doriti sa modificati nimic dati Next si Burn.
Puteti salva in orice moment folosind Save din butoanele de jos si sa reluati proiectul mai tarziu. Se pot adauga pana la cateva sute de fotografii.
Mai jos puteti vedea un exemplu :