joi, 23 mai 2013

Pajitura cu branza

Ingrediente necesare pentru a prepara Prajitura cu branza:
Pentru aluat :

  • 400 grame faina
  • 400 grame smantana
  • 4 oua
  • un praf de copt
  • esenta de vanilie
Pentru umplutura:

  • 400 grame branza de vaci
  • 180 grame zahar
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • o mana de stafide
  • coaja de lamaie
Mod de preparare :

Blatul: 
Se bat ouale cu zaharul si esenta de vanilie dupa care se adauga treptat smantana,praful de copt ,esenta si faina.Se omogenizeaza bine

Umplutura:
Se amesteca bine ingredientele pana se omogenizeaza compozitia.

Asamblare:
Se unge cu unt o tava si se tapeteaza cu faina.Se intinde jumatate din aluat si se aseaza in tava dupa care se adauga implutura si apoi cealalta jumatate de aluat intinsa. Se pune la cuptor la foc mediu (180 grade) si se lasa la copt pana devine ferma ( o testati cu o scobitoare care se baga in aluat,daca o scoateti curata,este gata).
Iese o minunatie de  Prajitura cu branza pe care o va adora intreaga familie!