marți, 28 mai 2013

Prajitura zapezii

Aceasta prajitura imi aduce aminte de sarbarorile de iarna din copilarie. Este o prajitura simpla ,usor de
prajitura zapezii
preparat si foarte gustoasa.

Ingrediente necesare pentru a prepara Prajitura zapezii:

Pentru foi :

  • 6 linguri de ulei
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de lapte
  • 1 ou
  • o lingura rasa de amoniac
  • 450 grame faina
  • un praf de sare
Pentru crema :

  • 1/2 litru lapte
  • 3 linguri de faina
  • 250 grame zahar pudra
  • 200 grame unt
  • 1 plic zahar de vanilie
Mod de preparare:

Foile:
In laptele caldut se dizolva amoniacul si se adauga oul,zaharul,uleiul,sarea si faina. Se framanta bine si se lasa aluatul la odihnit 2-3 ore. Dupa 2-3 ore din aluat se intind 4 foi care se coc pe dosul unei tavi unsa cu unt si pudrata cu faina.(foile sunt facute cand devin ferme)

Crema:
Laptele se amesteca cu faina pana acesta se ingroasa dupa care se lasa la racit. Cand e caldut se adauga untul,zaharul ,zaharul vanilat si se amesteca bine. Cand crema si foile sunt racite ,crema se adauga peste foi.
Ultima foaie se poate acoperi cu nuca de cocos sau ciocolata.