vineri, 26 iulie 2013

Ananasul la bebe

ananasul la bebe

Ananasul este printe cele mai gustoase si zemoase fructe . Contine vitamina C , A,E, B1 , B6 , in calciu ,potasiu,mangan,fier,fosfor si magneziu.
Ananasul este foarte bun pentru copii deoarece pe langa faptul ca este bogat in vitamine, asigura si o digestie mai buna.
Putem introduce ananasul in alimentatia bebelusului de pe la 8 luni . Prima data se da sub forma de suc (ananasul se da pe razatoare si il stoarceti cu un tifon) inainte de amiaza.
Dupa ce copilul s-a obisnuit cu noul fruct,ananasul se poate da si sub forma de :piure-simpu sau amestecat cu alte fructe,compot sau in diferite deserturi.
Ananasul se combina bine atat in piure-uri cat si pentru suc cu urmatoarele fructe: mango,(in piure) ,banana (in piure),afine,mandarine,grefe,portocale,pere,mere si avocado.De asemenea putem amesteca ananasul cu iaurt sau cu cereale.
Ananasul pe care il consuma copilul trebuie sa fie proaspat si copt. Pentru a alege un ananas copt tragem de una din frunzele din mijloc si daca aceasta iese usor atunci fructul este copt.