miercuri, 31 iulie 2013

Briose cu ananas si glazura de ciocolata

Aceste briose sunt o idee minunata pentru un desert gustos si rapid. Ananasul le da o nota exotica iar ciocolata le face pe placul tuturor.
De ce aveti nevoie pentru briose:
2 oua
o cana de lapte sau iaurt
un  praf de sare
doua cani de faina
un zahar vanilat
zahar dupa gust(eu pun cam jumatate  de cana)
cuburi de ananas din compot
*daca doriti puteti adauga si o lingurita de cacao (eu nu am pus)

De ce aveti nevoie pentru glazuta de ciocolata:
300 grame de smantana
100 grame de ciocolata amaruie
2-3 linguri de zahar(dupa gust)

Cum preparam briosele:
Batem albusurile spuma cu sarea.
albusuri batute spuma
  • Adaugam pe rand zaharul vanilat,galbenusurile,zaharul,lapele sau iaurtul si faina in ploaie(daca doriti acum se poate adauga si cacao)

albusuri batute spuma

briose


  • Se amesteca cu grija pana se omogenizeaza aluatul dupa care punem aluat pe jumatate in forme tapetate sau in forme de silicon si se pune cate un cub de ananas. 
  • Se baga la cuptorul incins la 180 degrade(foc mediu) pana incep sa se rumeneasca sau trec testul cu scobitoarea.
  • Cand briosele incep se creasca impingeti cubul de ananas cu un varf de cutit dar nu tare,cat sa il acoperiti cu aluat.
  • Dupa ce sunt gata le scoatem si le lasam sa se raceasca.
Intre timp se poate pregati glazutade ciocoata:
  • Punem un vas cu ingredientele pe baie de abur:
glazura de ciocolata

  • Amestecam cu un tel pana ingredientele se omogenizeaza si devin o crema.
glazura de ciocolata

  • Lasam glazura sa se raceasca putin si o intindem peste briose cu o lingurita. Daca doriti se pot orna cu bilute sau orice il atrage pe micutul dumneavoastra. Eu le-am lasat simple: 
briose cu ananas si glazura de ciocolata

briose cu ananas si glazura de ciocolata