vineri, 5 iulie 2013

Pandispan cu afine

Pentru ca este sezonul fructelor de padure trebuie sa ne bucuram cat mai mult de aceste fructe minunate si sa le mancam sub diferite forme : dulceata,compot si preferata copiilor :prajitura. Eu am facut recent Pandispan cu afine si a iesit super:

Pentru pandispan cu afine aveti nevoie de:




  • 5 oua 
  • 5linguri de zahar
  • 5linguri de ulei
  • aproximativ 140-150 grame de faina alba
  • un praf de sare
  • jumatate de pliculet de praf de copt
  • 100 grame afine
Cum preparam pandispanul cu afine:
Separam galbenusurile de albusuri. Peste galbenusuri turnam uleiul si le batem bine pana incep sa se albeasca:

ou
pandispan cu afine
Separat batem albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma,apoi adaugam zaharul si batem pana se acesta se topeste:
spuma de albus
pandispan cu visine

Adaugam galbenusurile peste albusuri si amestecam incet cu o lingura ca sa nu se lase spuma

pandispan cu afine
Dupa ce ati omogenizat compozitia se adauga faina treptat si praful de copt. Se  mesteca la fel de usor pentru a nu se lasa compozitia.
Aceasta este consistenta dorita:
pansispan cu afine
Punem compozitia intr-o tava de silicon sau tapetata . O parte din afine o punem peste aluat iar cealalta parte se da prin faina si apoi se adauga in tava:
afine

pandispan cu afine
inainte de a intra in cuptor


Introducem tava la cuptorul incins la 180 de grade (foc mediu) .Dureaza doar cateva minute;cand incepe sa se rumeneasca putin ar trebui sa fie gata,il incercati cu o scobitoare.
Asa ar trebui sa arate:
pandispan cu afine

pandispan cu afine