miercuri, 24 iulie 2013

Pepenele rosu la bebelusi

pepenele rosu la bebelusi

Atunci cand copilul nostru ajunge la diversificare ne facem tot felul de griji in privinta momentului cand trebuie  introduse alimentele si ne intrebam daca chiar toate alimentele ii fac bine bebelusului. Din aceasta cauza am hotarat sa scriu astazi despre pepenele rosu la bebelusi ,despre momentul cand poate fi introdus,despre ce vitamine contine si sub ce forma i-l putem oferi copilului:

Pepenele rosu contine licopin,un antioxidant care lupta inpotriva cancerului. Deasemenea pepenele rosu este o sursa buna de calciu, potasiu, magneziu , fosfor, fier ,acid folic,vitamina B6, C si A. Semintele pepenelui sunt si ele bogate in proteine,magneziu , fier,potasiu,fosfor si zinc.
Pepenele poate fi introdus in alimentatia bebelusului dupa 8 luni ,daca acesta nu are restrictii de la pediatrul sau.
Atunci cand o sa introduceti pepenele nu trebuie sa o faceti seara,dati-i bebelusului pepene pana la amiaza si incepeti doar cu un cubulet .
Pepenele rosu poate fi dat bebelusilor si copiilor sub forma de piure in combinatie cu mere,afine,pere,avocado,piersici sau banana , sub forma de suc sau pur si simplu cubulete micute.
Deoarece pepenele  contine aproximativ 95% apa este o sursa importanta de hidratare vara ,prevenind deshidratarea copilasului.
O  alta proprietate a pepenelui rosu este ca ajuta si atunci cand copilasul sufera de constipatie sau are probleme cu rinichii.
Pepenele rosu este unul dintre cele mai sanatoase,gustoase si racoritoare fructe asa ca puteti sa le dati bebelusilor cu toata increderea atat timp cat fructul este proaspat!