sâmbătă, 20 iulie 2013

Salina Cacica

 De curand am inceput sa-mi duc fiica la Salina Cacica deoarece a avut o perioada in care a racit mai des ,nimic grav dar am vrut sa o  ajut sa-si intareasca sistemul imunitar.
Ce pot sa va spun despre aceasta salina esta ca in timp ce va plimbati prin ea puteti vizita Capela romano-catolica Sf.Varvara construita de preotul polon Jakub Bodanowicz,Capela Ortodoxa aflata la 35 de metri adancime,Lacul sarat unde puteti vedea pluta in care se plimbau cuplurile care isi anuntau casatoria si o sala de dans unde se tineau nuntile si balurile in vremea aceea. In interiorul salinei se afla o sala de sport unde oamenii care merg la tratamente joaca forbal ,baschet sau alte sporturi si in spatele acesteia un loc unde va puteti odihni sau lua o gustare deoarece acolo gasiti scranciobe ,banci si masute..Deasemenea,in timp ce coborati in salina o sa vedeti diferite sculpturi in sare.
Temperatura in salina este undeva la 15 grade. Langa salina gasiti si un bazin cu apa sarata bun deasemenea pentru diferite tratamente.
Mi-a placut mult ca am gasit retaurante in zona unde am putut lua pranzul si ca preturile pentru intrarea in salina sunt acceptabile : 10 lei intratrea pentru adulti si 5 lei pentru copii iar pentru bazinul cu apa sarata se aplica aceleasi tarife.
Si asa intentia noastra de a ajuta copilul sa isi intareasca imunitatea s-a transformat intr-o iesire minunata cu familia ,asa ca acum mergem cat de des avem ocazia.
Uite cateva poze:
salina cacica
pluta de pe lacul sarat
salina cacica
sculpturi in sare
salina cacica
sculptura in sare Adam si Eva