vineri, 5 iulie 2013

Sos de vanilie

Sosul de vanilie se potriveste cu prajiturile cu fructe,checuri,clatie si papanasi dand un gust cu adevarat bun desertului pregatit.
Pentru sosul de vanilie aveti nevoie de:

  • 300 grame frisca lichida
  • 3 galbenusuri
  • un zahar vanilat+ 30 - 40 grame de zahar (dupa gust)
  • o filola esenta de vanilie
Cum preparam Sosul de vanilie:
Incalzim frisca lichida.intre timp punem galbenusurile si zaharul intr-o oala si le batem bine:
galbenus de ou

Adaugam frisca incalzita peste galbenusuri si amestecam continuu
sos de vanilie

 Cand ajungeti in acest punct trebuie sa fiti foarte atente sa nu fiarba compozitia deoarece ouale se vor coagula si nu mai iese sosul. Se amesteca continuu
sos de vanile

 Cand incep aburii sa iasa si cand se aude ca ar incepe sa fiarba se ia cratita de pe foc si se amesteca in continuare .Acum se adauga esenta de vanilie .Daca doriti sa fie mai aromat puneti mai multa esenta si lasati sa se racoreasca.Sosul o sa aiba consistenta potrivita.
sos de vanilie