luni, 1 iulie 2013

Sos de visine

Sosurile de fructe se foloses de obicei la prajituri placinte,clatite... Asa puteti da un plus desertului dumneavoastra.
Ingrediente necesare pentru Sosul de visine:
    • 300 grame visine fara samburi
    • 2-3 linguri de zahar-dupa gust
    • o lingura de unt
    • jumatate de fiola de esenta de rom
    • o lingura mare de smantana
    • 100 ml apa
    Cum facem sosul de visine:
    Punem visinele curatate de samburi intr-o oala si peste ele punem zaharul si dam drumul la aragaz

    sos de visine

    Adaugam untul si esenta. Lasam sa fiarba in suc propriu vreo 5 minute:


    sos de visine

    Subtiem smantana cu apa si turnam peste visine:
    sos de visine
    Mai lasam la fiert 1-2 minute dupa care pasam compozitia cu un blender sau mixer vertical.In timp ce pasam adaugam jumatate de lingurita de faina alba. Punem sosul iar pe foc vreo 10 minute ca sa nu se simta gustul fainii . Daca nu se ingroasa sosul in timp ce fierbe nu va faceti griji se va ingrosa cand se mai raceste.

    Clatite cu ciocolata si sos de visine