sâmbătă, 13 iulie 2013

Tarta cu fragi

Astazi vin cu o idee de ceva dulce pentru copii si nu  numai. Dupa cum v-am obisnuit ,in perioada asta a anului fac dulciuri cu fructe de sezon precum Tarta cu fragi . Pentru a imbogatii gustul am adaugat si o spuma de frisca si menta.
Uite de ce ingrediente este nevoie :
Pentru aluat:
  • doua oua
  • un praf de sare
  • 160 grame unt
  • 110 grame zahar
  • 300 grame faina
Pentru  umplutura:

  • 300 grame fragi
  • 2 linguri de zahar( daca vreti mai dulce puneti mai mult)
  • un plic de budinca + laptele si zaharul pentru a o prepara
  • un plic de gelatina pentru tarte+ zaharul si apa necesare
Pentru spuma de frisca si menta:
  • un plic de spuma cu gust de frisca si menta (eu am folosit de la Alex) + laptele si smantana necesare pentru preparare

Cum preparam:
Amestecam untul cu zaharul apoi adaugam ouale sarea si faina in ploaie. Nu se amesteca foarte mult doar pana s-a omogenizat aluatul. Punem aluatul intr-o folie de plastic si o lasam la frigider macar o ora.
tarta cu fragi
Ungeti o forma de tarta cu unt si asezati aluatul. Deoarece aluatul este moale eu l-am pus direct in tava si l-am intins cu mana dupa care l-am intepat cu o furculita:
tarta cu fragi

tarta cu fragi
Dupa ce aluatul e intins in forma pentru tarte il bagam la cuptorul incins la 180 de grade pana se rumeneste foarte putin pe margini si are aspect de biscuite.
Intre timp preparam budinca si spuma de frisca si menta asa cum scrie pe pachet. De asemenea fierbem fragutele si zaharul 4-5 minute sa nu-si piarda forma.
Spuma de menta va arata asa:
spuma de frisca si menta

Dupa ce aluatul e copt il scoatem din cuptor si il lasam sa sa raceasca si adaugam budinca peste tarta.
Preparam gelatina asa cum scrie pe pachetel si  o adaugam peste fructe dupa aceea punem amestecul peste budinca si intindeti pe toata suprafata.
tarta cu fragi
Iar rezultatul final este:
tartca cu fragi si spuma de menta