marți, 30 iulie 2013

Testul papanicolau

testul papanicolau

Dupa cum bine stim fiecare femeie ar trebui sa faca macar o data pe an un examen ginecologic si un test papanicolau . Nu foarte multe femei fac acest lucru asa ca m-am hotarat sa scriu despre importanta acestuia.
Testul Babes Papanicolau se foloseste pentru ca doctorii sa isi dea seama daca la nivelul colului uterin exista modificari celulare anormale. O modificare a celulelor nu inseamna ca aveti cancer de col uterin, aceasta modificare poate fi determinata de o infectie .

De ce este important sa facem testul papanicolau:
Acest test este extrem de important deoarece prin el se descopera orice modificare la nivelul cervexului. Celulelor modificate le poate lua ani sa devina canceroase si daca sunt descoperite din timp puteti evita aceasta boala.

De la ce varsta se face testul papanicolau:
Acest test se face din momentul in care femeia si-a inceput viata sexuala  si se repeta la interval de un an sau si mai repede la sugestia doctorului ginecolog.

Doare sa iti faci testul papanicolau?
In mod normal aceste test nu trebuie sa doara... O spun din experienta ,eu il repet la fiecare 6 luni. O sa simtiti un disconfort,dar nu durere.
Daca va doare cred ca ar trebui sa va schimbati medicul!