joi, 22 august 2013

Cat doarme un bebe

cat doarme un bebe

Somnul - cine s-ar fi gandit ca noi,parintii, o sa facem o problema si din acest obicei... Stim cu totii cat de important e somnul pentru dezvoltarea bebelusului si cred ca de aceea ne facem atatea griji. Sunt sigura ca nu sunt singura care si-a pus macar una din intrebarile  : "Oare bebele meu doarme suficient? " sau "Oare bebele meu doarme prea mult?" asa ca o sa va spun ce am aflat eu despre acest subiect pe care l-am studiat in ultimul timp:

 Cat doarme bebe in prima luna :

Se pare ca un bebelus nascut la termen, in prima luna doarme cel mai mult : intre 15 si 18 ore iar cei nascuti prematur pot dormi chiar si mai mult. Ei se trezesc ca sa pape cam dupa 2 sau chiar 4 ore de la ultima masa indiferent ca este zi sau noapte.
Sunt unii copii care dorm mai putin deoarece au colici puternici iar durerea nu ii lasa sa doarma asa cum ar trebui. Pentru a va ajuta bebelusul in astfel de situatii puteti sa le dati ceaiuri pentru colici ( noi am folosit baby drink si ne-a ajutat enorm )

Cat doarme un bebelus de 2 luni : 

Un bebelus de doua luni doarme intre 14 si 16 ore. Unii parinti ,mai norocosi, vor constata ca bebele lor doarme noaptea pana la 6 ore fara sa se trezeasca .

Cat doarme un bebe de 3 luni :

Un bebelus la varsta de trei luni va dormi intre 14 si 16 ore .

Cat doarme un bebe la 4 luni :

Un bebelus la 4 luni va dormi tot intre 14 si 16 ore iar somnul lor neintrerupt noaptea va fi tot mai lung. De asemenea , copil o sa doarma cam de 3 - 4  ori pe zi.

Cat doarme un bebe de 5 luni : 

Un bebelus de 5 cinci luni ar trebui sa doarma cam 14-15 ore pe zi.

Cat doarme un bebelus de 6 luni :

Un bebelus ajuns la aceasta varsta ar trebui sa doarma tot cam 14- 15 ore pe zi . Copilasii ce au suferit de colici o sa scape de ei iar somnul o sa fie tot mai bun si mai lung. Unii copii isi reduc orele de somn cam la 11 sau 12 ore, dar este bine sa incercati sa il faceti sa isi implineasca orele de somn obosindu-l .

Cat doarme un bebelus de 7 luni :

Un bebe la 7 luni ar trebui sa doarma 14 sau chiar 15 ore pe zi.

Cat doarme un bebe la 8 luni:

La opt luni programul de somn al copilului ar trebui sa fie cam acelasi : 14- 15 ore . Daca copilul are tendinta de a reduce orele de somn incercati sa-l scoateti mai mult afara,in natura, in parcuri,sa ia contact cu alti copii pentru a se juca, pentru a se obosi si prin urmare sa doarma mai bine.

Cat doarme un bebe de 9 luni :

La noua luni un bebelus ar trebui sa doarma intre 14 si 15  ore din cele 24. Copilasul va dormi cam de trei ori pe zi.

Cat doarme un bebe de 10 luni :

La aceasta varsta copilasul ar trebui sa doarma cam 14 sau 15 ore pe zi.

Cat doarme un bebe de 11 luni :

Copilasul dumneavoastra ar trebui sa doarma tot cam 14 - 15 ore pe zi.

Cat doarme un copil de  un an:

De la varsta de un an ,unii copilasi aleg sa doarma doar de doua ori pe zi desi intervalul de timp pe care copilul ar trebui sa-l petreaca dormind este de 15 ore din 24.

Cat doarme un copil de un an jumate:

De la un an jumatate multi copii vor alege sa doarma doar o data pe zi cam  2-3 ore .
Pana la varsta de 3 ani ,copii ar trebui sa doarma  cam 15 ore pe zi dar nu toti copii respecta acest program iar tot  ce putem noi face este sa ne jucam cat mai mult cu ei,sa ii scoatem in parcuri , sa le oferim siguranta si o alimentatie sanatoasa pentru ca ei sa aiba un somn lung si linistit.