joi, 15 august 2013

Fasolea verde

fasolea verde la bebelusi

Fasolea verde este o leguma foarte bogata in proteine ,iar bebelusul se poate bucura ceva mai repede decat de fasolea uscata deoarece se digera mai usor.
Fasolea verde are multe calitati care ajuta organismul sa ramana sanatos fiind folosita in multe boli ca aliment-medicament si de aceea aceasta leguma nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia bebelusului.

Are un continut ridicat de proteine,aminoacizi,calciu, vitamina C,vitamina A , vitamina B1 , vitamina B2, vitamina K , potasiu si fier.

Cand introducem fasolea verde in alimentatia bebelusului:

Fasolea verde este printre primele alimente pe care copilul le poate manca ; se poate introduce in alimetatia bebelusului dupa varsta de 6 luni .atunci cand doriti sa introducetifasolea verde in alimentatia bebelusului incercati sa gasiti fasole verde de gradina nestropita proaspata,daca nu este posibil aceasta leguma se gaseste si congelata.
Se va introduce treptat incepand cu o cantitate mica amestecata in piureurile de legume sau in ciorbita la masa de pranz. Daca copilul nu acuza dureri de burtica se va creste cantitatea treptat.

Fasolea verde se poate gati : fiarta,la abur,la cuptor,in ciorbite,amestecata cu alte legume.

Pastaile se pot asocia,printre altele, cu : usturoi, mamaliga, morcov,rosii, patrunjel, pastarnac, dovlecel, orez, carne , marar.