marți, 13 august 2013

Laptele de vaca la copii

laptele de vaca la copii

Cu totii am trecut prin discutiile cu parintii sau cu bunicii incercand sa-i facem sa inteleaga de ce laptele praf le face mai bine bebelusilor decat laptele de vaca . Cu siguranta pentru majoritatea dintre noi aceste discutii s-au terminat  fara succes deoarece ei stiu clar ca tot ce-i natural este mai bun decat orice este artificial si mai stiu cum ne-au crescut pe noi ,iar noi acum suntem mari si sanatosi.
Eeeeiiii... au si ei dreptate ,alimentele naturale sunt mai bune ca cele artificiale, dar in cazul laptelui de vaca la sugari problema este ca nu acopera necesarul de vitamine de care organismul bebelusului are nevoie.

Laptele de vaca contine prea putin fier,vitamina D , vitamina E , vitamina C ,calciu si acizi grasi . Laptele praf este imbogatit cu toate aceste vitamine pentru a-i asigura sugarului cantitatea zilnica necesara.

Cand dam lapte de vaca copilului:

Multi doctori pediatri spun ca este ideal ca laptele matern sau laptele praf  sa fie inlocuit de laptele de vaca dupa varsta de doi ani ,daca este posibil. Daca nu este posibil ,se recomanda ca macar in primul an din viata sa fie hranit cu lapte matern sau lapte praf.

Se recomanda introducerea laptelui de vaca dupa aceasta varsta deoarece copilul consuma aproape orice aliment si isi poate lua din ele restul de vitamine necesare
.
Copilul va consuma lapte de vaca si inainte de un an sub forma de iaurt,branzica calcica sau in diferite mancaruri si deserturi ,dar nu se va inlocui laptele matern sau laptele praf cu acest tip de lapte.

Laptele se asociaza ,printre altele cu: paste,orez,cereale,mamaliga.gris.