vineri, 16 august 2013

Mazarea la bebelusi

mazarea la bebelusi

Gustul dulceag al mazarei o face pe micuta mea sa o manance cruda - proaspat scoasa din pastaie ,dar o mananca cu aceeasi placere si in diferite mancaruri . Faptul ca mazarea este pe gustul ei si ca o mananca cu atata placere ma bucura enorm deoarece este bogata in proteine si vitamine.

Mazarea contine multe proteine, vitamina C ,vitamina A ,calciu,antioxidanti, potasiu , fosfor,zinc,fosfor seleniu si fier.
Aceasta leguma se gaseste proaspata, la conserve si congelata.

Cand introducem mazarea in alimentatia bebelusului :

Mazarea se poate introduce dupa varsta de 6 luni sau 8 luni. Atunci cand hotarati sa introduceti mazarea in alimentatia bebelusului ,alegeti mazarea proaspata (daca este posibil) si incepeti cu o cantitate mica (eu am folosit o manuta) si o amestecati in piureurile de legume pe care bebelusul le consuma in mod obisnuit. Daca bebelusul nu acuza dureri de burtica sau alergii la acest aliment ,se va creste cantitatea treptat pana cand o sa ajunga sa manance o masa bazata pe mazare.
Mazarea se poate consuma: cruda,fiarta,la aburi ,in ciorbite,in mancaruri la cuptor.

Aceasta leguma se asociaza, printre altele, cu : orezul,morcovul,fasolea verde, conopida, menta,unt , smantana , cartof , carne , porumb.