joi, 1 august 2013

Meniu pentru copii de 3 ani

 Acest meniu poate fi folosit si pentru copii mai mari sau mai mici de 3 ani daca au introduse in alimentatie toate ingredientele folosite .
Uite un meniu sanatos si gustos pentru copilasul vostru:
  1. Dimineata: o cana cu  lapte
  2. La micul dejun: Omleta cu spanac :Punem la fiert 3 bucatele de spanac congelat sau o mana de spanac proaspat. Lasam sa fiarba 2-3 minute.
    spanac


    Separat batem oul si adaugam spanacul scurs bine de apa. Amestecam bine si punem cu o lingura compozitie intr-o tigaie antiaderenta (puteti sa puneti toata compozitia odata ). Se lasa pana incepe sa se rumeneasca pe margini,apoi le intoarcem.
    omleta cu spanac
    Asezam pe farfurie impreuna cu cateva felii de rosie:
    mic dejun pentru copii
  3. Gustare intre mese: Suc de fructe facut in casa si biscuiti cu tarate;
  4. Pranz: Ciorba de perisoare si mancare de vinete si rosii
    Ciorba de perisoare:
    Ingrediente:
    un morcov mic
    ciorba de perisoare
    apa
    o ceapa
    un pastarnac mic
    jumatate de rosie
    o felie de telina
    o lingurita de orez
    200 grame de carne de vita/pui/porc(pentru copii trecuti de un an) sau amestec
     1/2 legatura de patrunjel tocat
    boia dulce
    piper

    Mod de preparare:
    Se toaca marunt legumele si se pun la fiert telina,morcovul,pastarnacul si jumatate din ceapa . Intre timp preparam perisoarele: Carnea tocata se amesteca cu ceapa, orezul si jumatate din patrunjelul tocat marunt. Se fac bilute si se adauga in ciorba impreuna cu rosia tocata.Se mai lasa pe foc aproximativ 15 minute(pana carnea este fiarta) .Se adauga patrunjelul ramas si piperul.
  5.  Cum facem mancarea de vinete si rosii: Avem nevoie de doua vinete potrivite ca marime(aproximativ 750 grame in total) ,doua rosii,aproximativ 150 grame de telemea,2-3linguri de ulei ,2 oua,o lingura de smantana si o legatura de patrunjel verde.
    Dupa aceea am tocat vinetele si le-am pus la foc intr-o tava cu uleiul incins:
    mancare de vinete
    Le-am lasat pe foc pana au inceput sa-si schimbe culoarea dupa care am oprit focul si am adaugat rosiile taiate cuburi,telemeaua rasa si patrunjelul tocat marunt:
    mancare de vinete si rosii
    Am bagat tava la cuptorul incins la 180 de grade (foc mediu) si am lasat-o acolo 15 minute.
    Intre timp am batut ouale cu smantana .Dupa aceea am scos tava si am stors sucul lasat de vinete si rosii .  Am amestecat incet cu o lingura de lemn, apoi am turnat amestecul de oua si l-am intins peste toata mancarea :
    mancare de vinete si rosii
    Am bagat tava inapoi in cuptor pana s-a rumenit frumos pe deasupra:
    mancare de vinete si rosii
  6. Gustare intre mese : compot de fructe
  7. Cina : Macaroane cu branza
  8. Inainte de culcare: o cana de lapte