luni, 12 august 2013

Merisoare la copii

merisoarele la copii

Merisorul este considerat de multi o planta minune deoarece contine foarte multe vitamine si antioxidanti necesari organismului. De asemenea, merisorul mai este cunoscut pentru efectul antiinfectios pe care il are si pentru eficienta de care da dovada in lupta cu infectiile urinare.

Merisoarele contin zaharuri,antioxidanti,fibre,vitamina A, vitamina E , vitamina K, vitamina B, vitamina B2 , vitamina C ,magneziu , potasiu si calciu.
Aceste fructe au si efect laxativ asa ca in episoadele de constipatie , merisoarele il vor ajuta pe micutul vostru.

Cand pot introduce merisoarele in alimentatia copilului ?

Spre deosebire de celelalte fructe de padure,merisoarele se pot introduce in alimentatia bebelusului de la varsta de opt luni. 
Atunci  cand va hotarati sa introduceti aceste fructe in alimentatia bebelusului cautati fructe proaspete si daca e posibil bio. Oferiti-i copilului, pentru inceput ,putin suc de merisoare pe care il va consuma pana la amiaza. Daca copilul nu da semene de alergii sau de dureri de burtica puteti creste cantitatea de merisoare consumate treptat.

Merisoarele se pot consuma sub forma de suc,ceai,sirop,compot,sos,murate,gem,in deserturi,in piureuri de fructe, uscate sau in forma lor naturala.

Merisoarele se pot asocia printre altele cu : capsuni,zmeura,agrise,afine.