marți, 6 august 2013

Strugurii la bebelusi

strugurii la bebelusi

Stugurii sunt cele mai cautate fructe toamna. Pe langa faptul ca sunt gustosi si racoritori ,contin foarte multe vitamine si minerale necesare organismului. Bebelusii se pot bucura de aceste fructe minunate ceva mai tarziu pentru a evita riscul de inec sau asfixiere.

Strugurii contin multi antioxidanti, vitamina C,Vitammina B1,vitamina B2,vitamina B6.fier,calciu,potasiu,magneziu fosfor,sodiu,cupru si zinc. Deasemenea ,strugurii au un efect laxativ puternic.

Cand introducem strugurii in alimentatia bebelusului:
Datorita riscului crescut de inec ,strugurii se vor introduce in alimentatia bebelusului dupa 10 luni .
Pentru a evita acest risc decojiti boabele de struguri ,inlaturati samburii si supravegheati copilul atunci cand ii mananca.
Cand introduceti strugurii in alimentatia bebelusului incepeti cu o cantitate mica de suc proaspat facut in casa pe care il va bea pana la amiaza. Daca copilul are o anumita cantitate de suc pe care o bea in fiecare zi,amestecati cantitatea mica de suc cu o parte din sucul ce il bea de obicei .
Dupa aceea strugurii se vor amesteca cu alte fructe in piure-uri iar daca copilul nu prezinta alergii sau dureri de burtica se va putea bucura de ei si in cantitati mai mari.
Strugurii merg foarte bine,printre altele, cu piersicile,afinile si cu avocado.
Aceste fructe se pot consuma sub forma de suc ,piure ,compot ,cruzi sau in deserturi.