luni, 2 septembrie 2013

Prajitura cu crema de ciocolata

Aceastei prajituri cu crema de ciocolata i se mai spune si Prajitura lui 7 si o sa va dati seama de ce imediat ce o sa cititi reteta. Este o prajitura buna la gust si cu siguranta va fi indragita atat de copiii cat si de musafirii dumneavoastra
Pentru a prepara aceasta prajitura delicioasa aveti nevoie de :

Ingrediente necesare pentru blat:
7 oua
7 linguri de zahar
7linguri de faina
jumatate de plic de praf de copt

Ingrediente necesare pentru crema de ciocolata:
300 ml de lapte
100 de grame zahar
7 galbenusuri
100 de grame de ciocolata cu lapte
o lingura de cacao
250 grame de margarina
100 grame de alune macinate

Ingrediente pentru spuma caramel:
7 albusuri
14 linguri de zahar
2 linguri de apa

Cum pregatim blatul:

Se separ ouale si se bat albusurile spuma cu un praf de sare iar galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt dizolvat in putina sare de lamaie. Se amesteca albusrile batute spuma cu crema de galbenusuri si se adauga faina in ploaie . Se pune compozitia intr-o tava  tapetata si se baga la cuptorul incins la 180 de grade sau la foc mediu; se coace pana trecetestul scobitoarei (scobitoarea trebuie sa ramana curata). Dupa ce blatul e copt se scoate si se lasa la racit.

Cum prepari crema:

Mixezi galbenusurile cu zaharul si apoi adaugi laptele si pui pe fac pana se ingroasa. Se iade pe foc si se adauga ciocolata razaluita si cacao dupa care se amesteca bine pana se topeste ciocolata. Commpozitia rezultata se asa laracit si apoi se adauga margarina batuta spuma. Se pune crema rezultata peste blatul rece si peste crema se pune stratul de alune.

Cum prepari spuma caramel :

Se bat albusurile cu 7 linguri de zahar . Separat secaramelizeaza celelalte 7 linguri de zaharpeste care se adauga2 linguri de apa cand acesta devine maroniu. Caramelul se toarna infir subtire peste albusurile batute spuma si se amesteca repede. Aceasta compozitie se pune peste crema iar peste spuma se pune un strat de ciocolata razaluita