duminică, 13 octombrie 2013

Despre Halloween

In noaptea de Halloween -  31 octombrie, copii se costumeaza in mumii ,fantome sau orice costume isi doresc ei si umbla din casa in casa intreband "treak or treat?"(farsa sau dulciuri) iar cei ce aleg "farsa" vor avea parte de una in acea noapte. Se credea ca in acea noapte mortii puteau interactiona cu cei vii asa ca isi luau tot felul de masuri de precautie pentru a-i speria.
Halloween-ul este o sarbatoare de origine ceha care este adaptata de multe alte tari cu scopul de a distra populatia. Si la noi de  Halloween se organizeaza diferite petreceri cu costume atat de adulti cat si de copii in scoli .
halloween

  Povestea Halloween-ului

Se spune ca in noaptea de 31 decembrie spiritele celor morti ies din morminte in cautarea unor corpuri in care sa intre ca sa poata trai in continuare .
 Satenii vroiau sa tina pe cat posibil spiritele departe asa ca in noaptea de 31 octombrie se imbracau in tot felul de costume si nu faceau foc in case pentru ca locul sa fie rece si respingator . In plus ei organizau parade si petreceri foarte zgomotoase pentru a le speria si indeparta.